5 supplementen die je niet in de avond moet innemen.

1 Calcium

Calcium is een mineraal dat helpt sterke botten op te bouwen en te behouden. Het maakt ongeveer 1% van uw lichaamsgewicht uit, en ongeveer 99% van het calcium in uw lichaam wordt opgeslagen in uw botten en tanden.

Een tekort aan calcium kan leiden tot osteoporose, een ziekte die wordt gekenmerkt door zwakke en broze botten, waardoor het risico op botbreuken kan toenemen.

Het U.S. National Institutes of Health (NIH) beveelt aan dat volwassenen tussen 19 en 50 jaar 1.000 mg calcium per dag uit voedingsbronnen halen om aan hun behoeften te voldoen. Calcium supplementen worden aanbevolen voor degenen die niet genoeg uit hun voeding halen.

“Het grootste probleem met het ‘s nachts innemen van calcium is dat het de slaap kan verstoren.” zegt Dr. David Katz, directeur van het Yale University Prevention Research Center en auteur van “Disease Proof: The Remarkable Truth About What Makes Us Well.” “Er zijn aanwijzingen dat het nemen van calcium voor het slapen gaan kan leiden tot een verstoord slaappatroon.”

2 Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die helpt het calcium- en fosfaatgehalte in het lichaam te reguleren. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen en kan een rol spelen bij het voorkomen van kanker en multiple sclerose. Studies hebben aangetoond dat mensen met een tekort aan vitamine D een grotere kans hebben op hart- en vaatziekten en diabetes dan mensen zonder tekort.

Sommige onderzoeken suggereren dat het innemen van vitamine D ‘s avonds de slaapkwaliteit kan verstoren. Vermijd dus het innemen van dit supplement na 15.00 uur, vooral als je last hebt van slapeloosheid, zegt Dr. Michael Murray, ND, CNS, auteur van The Encyclopedia of Natural Medicine (McGraw-Hill Education, 2012).

3 Pre workout (met caffeine)

We weten allemaal dat cafeïne een krachtig stimulerend middel is. Het zit in veel van de populairste pre-workout en energiedrankjes, en het wordt vaak gebruikt om mensen te helpen wakker en alert te blijven gedurende de dag.

Cafeïne is een van de populairste ingrediënten in pre-workouts, omdat het kan helpen het energieniveau voor de training te verhogen en de mentale focus te verbeteren. Als het echter te laat op de dag (of zelfs eerder) wordt ingenomen, kan het problemen veroorzaken met de slaapkwaliteit vanwege de stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel. Cafeïne wordt ook in verband gebracht met verhoogde angst- en stressniveaus, wat rusteloosheid kan veroorzaken wanneer men ‘s nachts probeert te slapen. Dit maakt het een gevaarlijk ingrediënt voor mensen die aan slapeloosheid lijden of moeite hebben om gemakkelijk in slaap te vallen.

4 Ashwagandha

Ashwagandha is een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam helpt zich aan te passen aan stress. Het is ook aangetoond dat het mensen helpt beter te slapen en vermoeidheid te verminderen.

Als gevolg hiervan is ashwagandha populair geworden als nachtsupplement om de slaapkwaliteit te verbeteren. Maar er zijn redenen waarom je ashwagandha niet ‘s avonds moet innemen.

Verschillende studies tonen aan dat ashwagandha de slaapkwaliteit nadelig beïnvloedt als het ‘s avonds wordt ingenomen, omdat het je voor het slapen gaan alerter kan maken.

In een onderzoek dat in 2011 gepubliceerd werd in Sleep Medicine Reviews, gaven onderzoekers 60 gezonde mannen 150 milligram (mg) van een extract van de ashwagandha-wortel of een placebo om 19.00 uur, waarna ze hun eerste test deden om 21.30 uur, de tweede test om 23.30 uur en de laatste test om 01.30 uur.

Ze ontdekten dat degenen die ashwagandha innamen een significant slechtere slaaplatentie en totale slaaptijd hadden vergeleken met degenen die een placebo innamen – wat betekent dat ze sneller in slaap vielen, maar eerder wakker werden.

5 Vitamine B

Vitamine B is een essentiële vitamine die helpt bij de energieproductie en de groei, en bij een gezonde werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B komt voor in verschillende voedingsmiddelen, waaronder vlees, vis en zuivelproducten. Als u niet genoeg binnenkrijgt via uw voeding of als u een tekort heeft, kan het een goed idee zijn om een supplement of multivitamine te nemen.

Vitamine B wordt het best door je lichaam opgenomen als je het met voedsel of vlak na het eten inneemt. Het innemen ervan ‘s avonds kan leiden tot symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, zoals prikkelbaarheid en vermoeidheid gedurende de dag.

  • Aanbieding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klantenservice

FITPHOENIX B.V.

Gr. Juliana v Stolberglaan 31 
2263AB Leidschendam
Nederland

BTW: NL862974306B01
KVK: 83742379

FitPhoenix
winkel waardering4.73 / 5
productwaardering4.68 / 5
1593 beoordelingen

Copyright Fitphoenix 2023. All rights reserved.

CLOSE
Add to cart