Top 5 Voordelen van Creatine

Creatine is een van de populairste supplementen die worden gebruikt om atletische prestaties en bodybuilding te bevorderen. In de loop der jaren hebben mensen gespeculeerd over de vraag of creatine voor meer dan alleen training en sport kan worden gebruikt. Het doel van dit artikel is om de voordelen van creatine uit te leggen, inclusief de top 5 voordelen van het toevoegen van creatine aan jouw dieet.

1 Creatine helpt spiercellen om meer energie te produceren

Creatine is een natuurlijke stof die in de spieren voorkomt. Het helpt energie te leveren aan alle cellen in het lichaam, waaronder spiercellen. Het lichaam gebruikt creatine om fosfocreatine (PCr) en adenosinetrifosfaat (ATP) te maken.

PCr slaat energie op voor spiersamentrekkingen. ATP is de directe energiebron voor spiersamentrekkingen. Creatinesupplementen verhogen de hoeveelheid PCr en ATP in de spieren, waardoor ze meer kracht kunnen produceren tijdens de training en sneller herstellen na de training. Dit leidt tot een grotere spiertoename na verloop van tijd met creatine dan zonder creatine.

2 Creatine versnelt de spiergroei

Creatine vergroot niet direct de spieromvang, maar het helpt wel de snelheid van de eiwitsynthese te verhogen. Dit betekent dat er op een bepaald moment meer eiwit wordt afgebroken en opgebouwd.

Het helpt ook om de spiersamentrekkingssnelheid te verbeteren door extra ATP-energie te leveren tijdens intensieve oefeningen. Dit leidt tot een grotere krachtafgifte en explosieve spierkrachtproductie tijdens intensieve oefeningen zoals krachttraining of sprinten.

3 Creatine verbeterd de trainingsprestaties bij hoge intensiteit

Van creatine is aangetoond dat ze de trainingsprestaties bij hoge intensiteit verbeteren. In een studie gepubliceerd in het Journal of Strength and Conditioning Research, testten onderzoekers deze theorie bij jonge volwassenen en ontdekten dat het nemen van creatine supplementen je kan helpen harder te trainen.

In deze studie gaven onderzoekers een groep deelnemers 5g creatine per dag gedurende 6 weken en lieten hen een test uitvoeren om hun anaerobe kracht te meten (die meet hoe snel je kunt bewegen). De andere groep kreeg een placebo en deed ook dezelfde test. Alle deelnemers werd verteld hun dieet of trainingsgewoonten niet te veranderen tijdens de studieperiode.

De resultaten toonden aan dat degenen die creatinesupplementen innamen hun anaerobe kracht met ongeveer 15% verhoogden in vergelijking met degenen die een placebo innamen. Creatine stelden hen in staat harder te trainen dan degenen die geen supplementen innamen omdat het de spierkracht en het uithoudingsvermogen tijdens intensieve oefeningen verhoogde.

4 Creatine kan neurologische aandoeningen bestrijden

Creatine is een natuurlijke stof die in het lichaam wordt aangemaakt en ook wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals vlees en vis. Het is een van de meest populaire supplementen omdat het energie kan leveren aan alle cellen in het lichaam en de spiermassa kan vergroten.

Creatine is onderzocht op zijn vermogen om de hersenfunctie te verbeteren. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van dementie en andere neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson. Daarnaast heeft creatine therapeutische voordelen bij verschillende psychiatrische aandoeningen, waaronder depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), schizofrenie en bipolaire stoornis.

5 Creatine kan vermoeidheid verminderen

Het is aangetoond dat creatine helpt bij de opbouw van vetvrije spiermassa en kracht bij gezonde mensen van alle leeftijden – van tieners tot senioren. Ook atleten die extra kracht nodig hebben tijdens trainingen of wedstrijden, zoals sprinters, worstelaars en gewichtheffers, zouden er baat bij kunnen hebben.

Sommige onderzoeken suggereren dat creatine kan helpen vermoeidheid te verminderen bij duurtrainingen zoals fietsen of marathons zwemmen, door extra brandstof te leveren voor de spieren tijdens trainingen wanneer de zuurstof ze niet goed bereikt (ook bekend als “anaerobe training”).

  • Aanbieding!
    Creatine Monohydraat

Creatine Monohydraat Kopen?

Ben je een serieuze sporter en wil je harder en langer trainen? Dan mag de Creatine monohydraat van Fitphoenix niet ontbreken tussen je supplementen voorraad.

Bestel vandaag nog jouw Creatine Monohydraat en geniet van de puurste vorm van Creatine morgen. Love Yourself.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klantenservice

FITPHOENIX B.V.

Gr. Juliana v Stolberglaan 31 
2263AB Leidschendam
Nederland

BTW: NL862974306B01
KVK: 83742379

FitPhoenix
winkel waardering4.74 / 5
productwaardering4.67 / 5
1466 beoordelingen

Copyright Fitphoenix 2023. All rights reserved.

CLOSE
Add to cart